W imieniu Dolnośląskiej Zielnej Doliny zapraszamy na szkolenia, które będą prowadzone w dwóch blokach tematycznych:
- Podstawowe zasady wytwarzania bezpiecznej żywności o podwyższonej jakości z uwzględnieniem specyfiki produkcji regionalnej (podstawy GAP, GMP, GHP, HACCP); najważniejsze otocznie prawne dla produkcji rolnej i lokalnego przetwórstwa żywności (RHD, MOL, itp.),
- Założenia Programu „Dolny Śląsk. Zielona Dolina Żywności i Zdrowia” i jego wsparcia dla rozwoju oferty dolnośląskiej żywności wysokiej jakości; wymagania systemu certyfikacji „Zielona Dolina Żywności i Zdrowia”; przygotowanie producentów rolnych i zakładów przetwórczych do spełnienia w praktyce wymagań systemu certyfikacji „Zielona Dolina Żywności i Zdrowia”.
Mamy dla Was cztery terminy w dwóch lokalizacjach:
- 11.09.2019 – Lubawka
- 12.09.2019 – Lubawka
- 24.09.2019 – Podgórzyn
- 25.09.2019 – Podgórzyn
Dzięki dofinansowaniu z Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich, szkolenie jest bezpłatne!
Po ukończonym szkoleniu, zainteresowani hodowcy, producenci rolni, przetwórcy będą mogli poddać procesowy certyfikacji swoje produkty i uzyskać Certyfikat „Zielona Dolina Żywności i Zdrowia”
Dla pierwszych 10 podmiotów, którzy zgłoszą swoje produkty do certyfikacji, audyt certyfikacyjny przeprowadzimy bezpłatnie!
Zainteresowane osoby prosimy o wypełnienie karty zgłoszeniowej i odesłanie na adres biuro@dzddozedo.pl w terminie do 6 września 2019 r. Decyduje kolejność zgłoszeń!!O przyjęciu na szkolenie powiadomimy mailowo.
Zapraszamy!Formularz zgłoszeniowy i program znajdziecie Państwo poniżej.